Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Η Αμφίπολη, ο Μέγας Αλέξανδρος και η Αίγυπτος: Ένα τριπλό μυστήριο - Νέα Ακρόπολη

"Κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι ο αρχιτέκτονας του τάφου της Αμφίπολης εμπνεύστηκε από τον τρόπο που προστάτευαν τους δικούς τους τάφους οι Αιγύπτιοι μηχανικοί."
Απόσπασμα από ανάρτηση στο ethnos.gr

Ακριβές αντίγραφο, σε μικρογραφία, της Αλεξάνδρειας, της πόλης που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.Χ. είναι η Αμφίπολη και μάλιστα φέρει την υπογραφή του Δεινοκράτη.
Απόσπασμα από ανάρτηση στο antenna.gr
Τα μυστήρια στο τάφο της Αμφίπολης είναι ακόμα σκοτεινά αλλά είναι εμφανές σε αρκετούς ειδικούς ότι ο αρχιτέκτονας του τάφου είχε υπόψη του ταφικές συνήθειες από την Αίγυπτο, από τις οποίες εμπνεύστηκε για να προστατέψει τον τάφο από τη σύληση.

Είναι πιθανό, δηλαδή, ο κατασκευαστής του τάφου να είχε συνοδεύσει τους Μακεδόνες στην Αίγυπτο και να είχε μελετήσει τις ταφικές πρακτικές του αιγυπτιακού πολιτισμού.

Δεν είναι εξάλλου μυστικό ότι ο Μέγας Αλέξανδρος εκτιμούσε βαθιά την Αίγυπτο. Θαυμαστό παράδειγμα είναι η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μία πόλη που έμελλε να γίνει με την αρχική ώθηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου πνευματική μήτρα της Ελληνιστικής περιόδου, αλλά και της μετέπειτα χριστιανικής επικράτησης.

Μέχρι οι αρχαιολόγοι να βρουν απαντήσεις μπορείτε να διαμορφώσετε τις δικές σας θέσεις αν διαβάσετε το άρθρο από την ηλεκτρονική έκδοση του Εθνους ΕΔΩ και του Antenna ΕΔΩ

Σας συνιστούμε όμως, να διαβάσετε σίγουρα το άρθρο μας: 
Οι φιλοσοφικές αντιλήψεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου
 ΑΜΦΙΠΟΛΗ - ΤΑΦΟΣ - ΑΛΕΞΑΔΝΡΕΙΑ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Για μεγαλύτερη εμβάθυνση σας συνιστούμε το βιβλίο μας:
Αίγυπτος - Η γη των θεών, το δώρο του Νείλου

Δείτε και τις εκδηλώσεις που κάνουμε σε όλη την Ελλάδα για να έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τα μυστήρια του ανθρώπου και της ιστορίας