Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΣΤ: Η πυραμίδα του Maslow, τα κόκκινα δάνεια και το.. Wi-Fi - ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Πυραμίδα... Ένα από τα πιο αρχετυπικά ΣΥΜΒΟΛΑ

Ένα γεωμετρικό σχήμα που η μαγεία του εξάπτει τη φαντασία μας και η ψυχολογια ερευνά σε αυτό την αυτογνωσια μας

Η πυραμίδα είναι γνωστότερη περισσότερο ως ένα από τα σημαντικότερα μυστηριακά αιγυπτιακά σύμβολα.
Οι Πυραμίδες της Γκίζα (wikipedia) - ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ


Η κλιμακωτή πυραμίδα στους πολιτισμούς της Μεσοαμερικής είναι μια ακόμα απόδειξη της μαγείας που εκπέμπει αυτό το σύμβολο στο ανθρώπινο ασυνείδητο όπως το όριζε ο Καρλ Γιουνγκ.

Ακόμα λιγότερο γνωστές είναι και ελληνικές Πυραμίδες όπως η Πυραμίδα του Ελληνικού στο Άργος

ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (Wikipedia) - ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ


Πυραμίδα, όμως, συναντούμε και στη φύση με την ανταλλαγή ενέργειας και τροφής, τη γνωστότερη ως Οικολογική Πυραμίδα

Ακόμα και στην τεχνολογία συζητούν σήμερα για την Πυραμίδα της Τεχνολογίας


Μια από τις πιο γνωστές σύγχρονες πυραμίδες, όμως, είναι η Πυραμίδα των αναγκών του A. Maslow. Ο Μάσλοου είχε την ιδέα να δημιουργήσει μια κλίμακα αναγκών, μέσα από ψυχολογικά τεστ που έκανε σε εκατοντάδες ανθρώπους και που έγινε η διάσημη ως πυραμίδα του Maslow. Έτσι, μίλησε για τις φυσιολογικές ανάγκες (αυτοσυντήρηση), τις ανάγκες ασφάλειας (χρήματα, αποταμίευση, δάνεια), τις ανάγκες κοινωνικής αποδοχής (συντροφικότητα, αποδοχή) αυτοεκτίμησης και αυτοπραγμάτωσης (ή αυτογνωσίας).
Πυραμίδα του Μάσλοου - ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Οι ανάγκες αυτοπραγμάτωσης είναι η κορυφή της πυραμίδας. Οι ανάγκες αυτές περικλείουν την επιθυμία να εκπληρώσει ο άνθρωπος δυναμικά όλα αυτά που μπορεί να είναι, να γίνεται πιο ολοκληρωμένος, πιο «γεμάτος». Για να είναι κάποιος αυτοπραγματωμένος, χρειάζεται να έχει τις κάτω ανάγκες τακτοποιημένες. Ο Maslow υπολόγισε ότι μόνο το 2% του κόσμου είναι πραγματικά αυτό-πραγματωμένο.


Η θεωρία του γονιμοποίησε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δημιουργικότητας, από τις πωλήσεις, τη συνεργασία σε μια ομάδα, έως την πνευματική αφύπνιση και συνεχίζει να εμπνέει τους στοχαστές.


Ένα σύντομο αλλά περιεκτικό άρθρο από τις ύλες στο σεμινάριο αυτογνωσίας που παρουσιάζεται στη ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, για να καταλάβετε την πυραμίδα των αναγκών μπορείτε βρείτε εδώ


Παρόλο που ελάχιστοι προσπάθησαν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν επίπεδα σε αυτή πυραμίδα δεν είναι, όμως, λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι εάν ο Maslow ζούσε σήμερα, θα πρόσθετε ένα ακόμα πιο βασικό επίπεδο αναγκών πιο σημαντικό και θεμελιώδες ακόμα και από τις φυσιολογικές ανάγκες.


Ποιο είναι αυτό το επίπεδο;;;
Μα φυσικά οι ανάγκες για Wi-Fi :-))

Είναι το W-Fi η πιο... βασική ανάγκη;Για μια περαιτέρω ανάλυση, σας συνιστούμε να επισκεφτείτε τα παρακάτω links όπου θα μπορείτε να δείτε βίντεο με επεξηγήσεις, να κάνετε το ψυχολογικό τεστ, ακόμα και να κάνετε διακανονισμό της δόσης του "κόκκινου δανείου" σας στις τράπεζες με βάση το τεστ Μάσλοου.


Δείτε τώρα πού και πότε υπάρχουν σεμινάρια αυτογνωσίας στη ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ για να τα παρακολουθήσετε.  
Όλα τα σεμινάρια σε όλες τις πόλεις εδώ