Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ… ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ! (Ανοικτή Συζήτηση)

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO, για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός “Νέα Ακρόπολη” διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Η Φιλοσοφία επιστρέφει”. Θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου του 2015, στις 21.00, στο Βιβλιοπωλείο Public (Καραγεώργη Σερβίας 1, πλατεία Συντάγματος).

Με το θέμα της νέας εκδήλωσης, «Η Φιλοσοφία επιστρέφει», θα παρουσιαστεί η ανάγκη επιστροφής της Φιλοσοφίας στον πολιτισμό, την επιστήμη, την παιδεία, τη ζωή: η Φιλοσοφία επιστρέφει για να δώσει “κλειδιά” για ανοιχτή σκέψη και εφαρμογή στην πράξη. Για να προτείνει ένα μονοπάτι εξέλιξης σε όσους θέλουν να ερευνήσουν και να βιώσουν την ουσία της ζωής.
Θα μιλήσουν οι:
  • Στέλιος Βιρβιδάκης, καθηγητής στον Τομέα Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα “η Επιστροφή της Φιλοσοφίας”
  • Γιώργος Σταυριανός, συνθέτης, συγγραφέας, επίκουρος καθηγητής Τέχνης, και Φιλοσοφίας της Τέχνης στο Τμήμα βαλκανικών, σλαβικών και ανατολικών σπουδών του πανεπιστημίου Μακεδονίας, και στην Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα “21ος αιώνας, το Πνεύμα του Καιρού”
  • Βαγγέλης Πλουμιστός, διευθυντής του πολιτιστικού & φιλοσοφικού κέντρου του Διεθνούς Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη» στην Αθήνα, με θέμα “η Φιλοσοφία για έναν καλύτερο άνθρωπο, για έναν καλύτερο κόσμο”
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα διαβαστεί χαιρετισμός εκ μέρους της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κας Αικατερίνης Τζιτζικώστα.
Είσοδος ελεύθερη

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ “ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ” Ή ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑ. Β. ΑΛΗΖΙΩΤΗ (6977606172, VALIZIOTI@NEA-ACROPOLI.GR)